Sukutuotteet

Sukutunnusesineet ja -korut

Sukukorumme on suunniteltu sukumme virallisesti hyväksytyn sukutunnuksen pohjalta. Sukutunnuksen muotoilivat vuonna 1985 alkuperäisen sinettikuvion pohjalta keskuudestamme jo poistuneet suvun kunniajäsenet Pekka Jäntti (1933-2007) ja Erkki Jäntti (1925-2005). Tämän sinettiaiheen pohjalta on valmistettu useita näyttäviä sukumme koruja. Näitä haluttuja ja arvostettuja harvinaisuuksia valmistetaan käsityönä kullasta, hopeasta ja pronssista. Sukutunnuksellamme on valmistettu myös useita ns. käyttötuotteita, kuten postimerkki, lippalakki, sukuviirit sekä 70 mm läpimittainen pronssinen tunnus esim. hautakiveen. Nämä korut ja esineet kertovat sukumme yhteenkuuluvuudesta.

Hopeariipus 45 mm
Hopeariipus 10 mm ja 19 mm
Korvakorut hopeaa koukulla

 

 

Sukutunnuskorut

 • Riipus, hopea 10 mm

 • Riipus, hopea  19 mm

 • Riipus, hopea 45 mm reunuksella

 • Riipus, kulta 10 mm

 • Riipus, kulta 19 mm

 

Riipukset toimitetaan ilman ketjua. Ostaja hankkii itse ketjun.

 

 

Hopean pitoisuus on 925 tuhannesosaa, mikä tarkoittaa, että 92,5% seoksesta on puhdasta hopeaa.

 

Kullan pitoisuus on 585 eli 14 karaattia, mikä tarkoittaa, että 58,5% seoksesta on puhdasta kultaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korvakorut koukulla

- hopeaa

- kultaa

kalvosinnapit

 

 

Solmiopidin ketjulla, hopea

 

 

 

 

 

Solmioneula, hopea

 

 

 

 

 

 

Kalvosinnapit, hopea

 

 

Sukulusikka

 

hopeaa

Kantasormus LEHVÄ ja kantasormus SILEÄ
Sukusormus SIRO, hopeaa

Sormukset

 

Sormuksen oikea koko

 • Sormien paksuus on riippuvainen mittausajankohdasta ja ilman lämpötilasta.
 • Vältä mittaamasta sormussormesi kokoa silloin, kun kätesi ovat kylmät.
 • Sormuksen koko on hyvä mitata muutamaan otteeseen: kerran illalla (sormet yleensä hieman turvoksissa) ja kerran aamulla, jotta saat selville oikean sormuskokosi. 
 • Ohuissa sormuksissa on hyvä valita juuri sopiva koko, kun taas paksummissa sormuksissa kannattaa valita juuri sopivaa seuraava koko. 
 • Ole hyvin huolellinen mitatessasi sormuskokoasi: yksi millimetri vastaa yhtä sormuskokoa!
 • Muistathan, että sormuksen pitää mahtua nivelten yli.

Voit mitata sormussormesi koon esim. netistä tulostettavilla ilmaisilla sormusmitoilla. HAKUSANA: ilmainen sormusmitta. Sukukokouksissa sukutuotemyynnin yhteydessä on myös mahdollista mitata sormussormen koko paikan päällä olevalla sormusmitalla. Tuota ennen kannattaa kuitenkin tehdä kotimittaukset edellä olevien ohjeiden mukaan, mikäli haluaa varmistua tuloksesta.

Korupussi

 

Sukukoruja ostetaan usein lahjaksi. Nyt voimme tarjota sukukorun lahjakääreeksi ja säilytystä varten kankaista mustaa korupussia, johon on painettu suvun sinettikuvio. Pussin koko on 9 x 11,5 cm ja sen suulla on kiristysnauha.

 

Muut sukutuotteet

 

Postimerkkiarkki 10 kpl

 

 

Pöytäviirit

 • Pöytästandaari

 • 500 v juhlastandaari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Isännänviiri (4,5 m ja 3 m)

mitali/hautakivitunnus

 

 

Mitali/hautakiven sukutunnus

korkeus 70 mm

 

 • Lippalakki

 

Laurentiuksen jälkeläiset

Jäntti-sukuluettelo 2017

 

448-sivuinen tietopaketti Jäntti-suvusta kertoo alkusivuillaan lyhyesti Jäntti-suvun historiasta, sukuseuran 32-vuotisesta toiminnasta ja sukututkimuksesta sekä tämän ja edellisen sukuluettelon kokoamisesta.

Pääosan kirjasta muodostavat 300-sivuinen perheluettelo, jossa sukuhaaroittain perhetauluissa esitellään 10000 Jäntti-sukuun kuuluvaa 1500-luvulta alkaen. Kirjan lopussa on 100-sivuinen hakemisto.

Kirja on loppuunmyyty. Sukuluettelotietokannan täydentäminen jatkuu. Seuraava sukuluettelo täydennetystä tietokannasta julkaistaan lähivuosina.

 

Laurentiuksen jälkeläiset – sukuluettelo 2017 kirjaan voi tutustua ainakin seuraavien paikkakuntien kirjastoissa: Kuopio, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Suonenjoki, Tervo ja Varkaus. Lisäksi kirja on toimitettu Sukututkimusseuran kirjastoon Helsingissä.

Sukutuotteita koskevat tiedustelut:
Anu Hentunen, Espoo,

sähköposti:   janttisuku.tilaukset(at)gmail.com

puh.  040 511 7038 (vain arki-iltaisin klo 18 - 20)

 

Huomaathan varata tilausten toimittamiseen riittävästi aikaa. Kaikkia tuotteita ei myöskään ole välttämättä varastossa, vaan niitä tilataan osittain kysynnän mukaan.

Jäsenmaksunsa maksaneet sukuseuran jäsenet voivat tilata tuotteita jäsenhinnoilla, joissa on 13-15 % alennus normaalihinnasta. Sukuseuran jäseneksi siis kannattaa ehkä liittyä halvempien sukutuotteiden takiakin.