Julkaisut

Jäntti-suvun oma lehti Laurentius ilmestyy kaksi kertaa vuodessa touko- ja joulukuun alussa. Lehti julkaisee sukuseuran jäsenten kirjoituksia (faktoja ja fiktioita) ja kertomuksia suvun jäsenistä, tapahtumista, retkistä Suomessa tai ulkomailla ym. Juttuihin voi sisällyttää mielellään kuvia, jos suinkin mahdollista. Lisäksi tietoja suvun jäsenten merkkipäivistä ja uusista suvun jäsenistä. Aineistot toimitetaan Niina Hämäläiselle osoitteeseen Niittutie 4, 40950 Muurame tai sähköpostiosoitteeseen niina.k.hamalainen(at)gmail.com.

PDF-tiedostoLaurentius_01_s1.pdf (1.7 MB)
Ensimmäisen Laurentiuksen etusivu vuonna 1985

Laurentiuksen jälkeläiset

Jäntti-sukuluettelo 2017

448-sivuinen tietopaketti Jäntti-suvusta kertoo alkusivuillaan lyhyesti Jäntti-suvun historiasta, sukuseuran 32-vuotisesta toiminnasta ja sukututkimuksesta sekä tämän ja edellisen sukuluettelon kokoamisesta.

Pääosan kirjasta muodostavat 300-sivuinen perheluettelo, jossa sukuhaaroittain perhetauluissa esitellään 10000 Jäntti-sukuun kuuluvaa 1500-luvulta alkaen. Kirjan lopussa on 100-sivuinen hakemisto.

Kirja ei ole kattava luettelointi kaikista Jäntti-sukuun kuuluvista henkilöistä, vaan se pohjautuu yli 30 vuoden aikana sukuseuralle ilmoitettuihin tietoihin.

Joulukuussa 2017 ilmestyneen sukuluettelon ”Laurentiuksen jälkeläiset” koko painos on nyt loppuunmyyty. Kirjasta ei tulla ottamaan uusia kopioita, koska se sisältää tiedot noin 10000:sta Jäntti-sukuisesta henkilöstä ja jo nyt sukuluettelotietokannassamme on yli 12700 nimeä. Sukuluettelotietojen keruu jatkuu koko ajan ja seuraava päivitetty sukuluettelo on tarkoitus julkaista lähivuosina.

Laurentiuksen jälkeläiset – sukuluettelo 2017 kirjaan voi tutustua ainakin seuraavien paikkakuntien kirjastoissa: Kuopio, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Suonenjoki, Tervo ja Varkaus. Lisäksi kirja on toimitettu Sukututkimusseuran kirjastoon Helsingissä.

Aiemmin ilmestynyt kirjallisuus

Vuonna 1995 ilmestyi sukuseuran kustantamana sukukirja Kotikuusen juurella, joka sisältää Pekka Jäntin kirjoittaman sukuhistoriikin ja lähes 400 -sivuisen sukuluettelon, jossa on mainittu yli 6000 Jäntti-sukuun kuuluvaa. Sukuluettelosta julkaistiin myöhemmin pehmeäkantinen erillispainos. Molemmat on loppuunmyyty, mutta niitä saattaa löytyä kirjastoista.

PDF-tiedostoKotikuusen juurella nimiö.pdf (947 kB)
Kotikuusen juurella etusivu

 

Sukuseuramme perustaja- ja kunniajäsen Pekka Jäntti (C-sukuhaara) julkaisi jo ennen sukuseuran perustamista seuraavat kaksi omakustanteista kirjaa:

- Vuonna 1984 kirjan Kukkivat kummut, joka on "kertomus Jäntti-suvun alkuvaiheista lähtien Rautalammilta 1561 ja lähinnä Karstulan-Saarijärven sukuhaaraa seuraten".

- Vuonna 1983  Paavon tähkäpäät -kirjan, jossa keskitytään Pekan vanhempien ja heidän jälkeläistensä vaiheisiin 1900-luvulla.

Myös nämä kirjat on loppuunmyyty.

Kaikki Laurentiukset selailtavissa jäsensivuilla

Kaikki tähän mennessä ilmestyneet Laurentiukset on tallennettu digitaalisesti ja ovat selailtavissa näiden kotisivujen jäsensivuilla. Sieltä löytyy myös yksityiskohtainen numerokohtainen sisällysluettelo.

Jäsenmaksun maksanut jäsen saa halutessaan käyttäjätunnuksen ja salasanan jäsensivuille.  Käyttäjätunnusta voi pyytää lomakkeella, jolle löytyy linkki sivulta Yhteystiedot.