KILPAILUKUTSU

1.3.2021

Jäntti-Suku ry järjestää suunnittelukilpailun suvun kantaisän, Rautalammin ensimmäisen kirkkoherran Laurentius Laurentii Jentzen muistomerkistä. Merkki tulee olemaan joko muistolaatta tai reliefi (kohokuva). Se sijoitetaan kantaisämme aikoinaan omistamalla Konnekosken tilalla nykyisin sijaitsevan Törmälän kurssikeskuksen navettakirkon ulkoseinälle Rautalammille (os. Konnekoskentie 552, Rautalampi). Paikka on nähtävissä Google Earthissa osoitehaulla ja katutasotarkastelulla.

 

Kilpailusäännöt:

Kilpailussa haetaan ehdotusta ja teosmallia, joka kuvaa kantaisämme elämäntyötä tai elämän piiriä kirkkoherrana ja Konnekosken tilan isäntänä 1500-luvun lopun Rautalammilla. Ehdotus esitetään piirustuksena ja / tai pienoismallina sekä mukaan liitettävänä sanallisena perusteluselosteena. Muistomerkin lopullinen koko on n. 60 x 70 cm. Muistomerkkiin liitetään myös kantaisään liittyvä historiataulu, jonka sukuseura tuottaa erikseen.

Kilpailuaikataulu on 1.3. – 31.5.2021. Työt lähetetään osoitteella Jäntti-Suku ry, Luhtatie 9, 05810 Hyvinkää.

Kilpailuun jätettävät ehdotukset selosteineen merkitään nimimerkillä. Tekijän nimi ja yhteystiedot ilmoitetaan mukaan liitettävällä nimimerkillä varustetussa suljetussa kirjekuoressa.

Sukuneuvoston asettama valintaraati valitsee esitetyistä kilpailutöistä jatkoon sen, joka aihetulkinnallisesti ja toteutettavuudeltaan (myös kustannukset) vastaa tavoitetta. Valintaraadin jäsenet eivät voi osallistua kilpailuun.

Muistomerkin lopullinen esitystapa on joko pronssiin tai messinkiin valettu reliefi tai laatta. Järjestäjä pidättää oikeuden käyttää ulkopuolista asiantuntijaa ehdotuksen viimeistelyssä valmistuskuntoon. Lisäksi järjestäjä pidättää oikeuden tarvittaessa toteutuskustannuksia hillitseviin muutoksiin. Muutokset hyväksytetään ehdotuksen tekijällä. Kilpailuehdotusten omistusoikeus ja tekijänoikeudet säilyvät tekijällä. Valmiin teoksen omistusoikeus on sukuseuralla.

Voittajaehdotus palkitaan 300 euron arvoisella erällä Jäntti-sukutuotteita voittajan valinnan mukaan ja lisäksi 2 seuraavaa palkitaan kunniamaininnalla. Kilpailun voittaja julkistetaan sukuseuran vuosikokouksessa elokuussa 2021 (koronavaraus). Voittaja ja kunniamaininnan saaneet ehdotukset esitellään Laurentius-lehdessä joulukuussa 2021.

Muistomerkki paljastetaan kesällä 2022 (alustava aika 2.7.2022 vuosikokouksen ja sukutapaamisen yhteydessä).

Lisätietoja antaa Esa Jääskeläinen (esa.jaaskelainen@dnainternet.net tai p. 0500 679 709)

 

Jäntti-Suku ry

Sukuneuvosto