Jäntti-taitoa palkittiin sukulapaskilpailussa

26.10.2016

Palkitut sukulapaset 2015 (vas.) ”Vatas-kintaat”, ”Kannosta nousee uudet vesat”, ”Kilperi”
Palkitut sukulapaset 2015 (vas.) ”Vatas-kintaat”, ”Kannosta nousee uudet vesat”, ”Kilperi”

Sukuseurojen keskusliiton ja Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liiton järjestämän sukulapaskilpailun voittajat on valittu. Kilpailu järjestettiin Sukuseurojen keskusliiton ja Karjalaisten Sukuyhteisöjen Liiton jäsensukuseurojen jäsenille. Tavoitteena oli innostaa suunnittelemaan ja toteuttamaan oman suvun ominaispiirteitä ilmentävät nimikkolapaset. Lapasten tuli olla aikuisten kokoa ja malli itse suunniteltu. Tekniikka ja materiaali olivat vapaasti valittavissa.

Raati valitsi ylivoimaiseksi voittajaksi Leena Vatasen neulomat Vatas-kintaat, jotka olivat raadin mielestä kuin moderni taideteos. Toisen jaetuista kunniamaininnoista sai Petäjävedeltä olevan Marjatta Talvitien Jäntti-suvun lapaset: “Kannoista nousee uudet versot.” Lapasten teknistä toteutusta kehuttiin ja niiden toteutus on myös nuoremmille neulojille helppo. Toisen kunnianmaininnoista sai Ilona Friskin neulomat Nyyssösten sukuseuran lapaset ”Kilperi”.

Raati toivoo kilpailun innoittavan sukuja ja sukuseuroja tuottamaan uusia sukulapasia.

Voittajalapaset palkitaan kunniakirjoilla sekä tuote- ja kirjapalkinnoilla 8.10.2016 Vantaalla Kuulutko sukuuni -tapahtuman yhteydessä.

(Tiivistetty sukuseurojen keskusliiton tiedotteesta)